Workshop TAM TAM Color your story

 

Wat is het Lichtbaken van Venlo?

Dit is een groot kunstproject in de openbare ruimte, aan de Wienerberger schoorsteen aan de Kaldenkerkerweg in Tegelen. Het Lichtbaken is 70 meter hoog en goed zichtbaar in zijn omgeving. Vanuit snelweg A74, A73 en treintraject Nijmegen - Roermond. Het kunstproject is los van zijn schoonheid interactief. De beeldend kunstenaars, Suzanne Berkers en Yvonne Rooding hebben de schoorsteen tot een communicatietool getransformeerd. Gezamenlijk geven ze deze workshop met een presentatie over het totale project.
 

Hoe werkt het Lichtbaken?

Er zijn 31 lichtstrips aangebracht aan de schoorsteen. Deze kunnen allemaal apart qua kleur en intensiteit geprogrammeerd worden. Zo ontstaat er een nieuw kleurverhaal / lichtplan. Het basisontwerp is wit, dan wordt er niet gecommuniceerd. Zodra er kleur te zien is, dan weet je: daar zit een verhaal achter.
 
 

TAM TAM, wat wordt jullie verhaal in kleur?

Kleuren hebben een betekenis. Soms meer dan één, denk maar aan de kleur rood voor de liefde maar ook voor STOP als bij een verkeerslicht. Er zijn heel veel mogelijkheden qua kleur en thema’s die uitgebeeld kunnen worden tot een kleurverhaal / lichtplan. Samen gaan we aan de slag en bedenken een nieuw lichtplan door creatief denken, communiceren op een andere manier en samen te werken. Vanuit één of meerdere kleursamenstellingen voor de 31 lichtstrips ontstaat een kleurverhaal. Eventueel meerdere achter elkaar vormen één lichtplan. De vertaalslag naar het Lichtbaken wordt gemaakt door de kunstenaars Suzanne Berkers en Yvonne Rooding.
 

Workshop TAM TAM

Deelnemers: 20 maximaal
Duur: 150 minuten
Datum workshop: In overleg
Kosten: Workshop incl. materialen € 350,00
Lichtplan: Statisch / eenvoudig € 1250,00
Dynamisch vanaf € 2500,00 afhankelijk van complexiteit
Alle bedragen zijn excl. btw
 

Contactgegevens

Suzanne Berkers 06-212 658 27 / Yvonne Rooding 06-480 609 39

www.LichtbakenVenlo.nl
FB: LichtbakenVenlo